Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 


The Hague
the Netherlands

 

 

1087_8661  .jpg

BIO NEDERLANDS

 

De Amerikaanse sopraan Katharine Dain, de Franse mezzosopraan Marine Fribourg, de Britse tenor Guy Cutting en de Canadese bariton Drew Santini werken sinds 2014 vanuit Nederland samen als het vocaal kwartet Damask.

Damast, damask in het Engels, refereert naar een weeftechniek die voor luxe stoffen zoals zijde ontwikkeld werd. De techniek werd bekend in en genoemd naar het 14e eeuwse Damascus in Syrië – toen een internationaal handelsknooppunt met een levendige uitwisseling van ideeën en culturen.

Dat is wat het Damask vocaal kwartet ook biedt. Niet alleen weeft het de stemmen van de vier leden tot een prachtige klankkleur, ook weeft de muziekkeuze van het kwartet internationale patronen en muziek uit verschillende eeuwen tot een rijk repertoire.

Damask’s repertoirekeuze toont deze patronen: door piano begeleide kamermuziek voor vier stemmen met (vaak veronachtzaamd) werk van Haydn, Schubert, Schumann en Brahms; gevarieerd werk uit de 20e en 21e eeuw van componisten als Schönberg, Stravinsky, Milhaud, Messiaen, Ned Rorem en David Lang. 

Daarnaast hecht Damask veel waarde aan het verbreden en verrijken van het repertoire. Het heeft hiervoor samengewerkt met de ensembles Oerknal! en New Vintage Baroque, met als resultaat in opdracht gecomponeerde nieuwe stukken van Gregory SpearsReiko FütingLewis Nielson en meest recent Federico Mosquera, wiens nieuwe kameropera "Cargamento de Sueños" in oktober 2017 in Den Haag in première ging.

In het najaar van 2018 zal Damask haar eerste volledige album uitbrengen, getiteld "O Schöne Nacht," met 19de-eeuwse kwartetten van Brahms, Herzogenberg en Jenner opgenomen met pianiste Flore Merlin op een Streicher piano uit dezelfde periode. De opname is een samenwerking met producent Frerik de Jong van 7 Mountain Records.

Damask nam sinds 2014 deel aan diverse festivals en muziekseries in Nederland (De Nationale Opera lunchconcerten, Muziek in het Zevenbruggenkwartier, Ouderkerk Muzikale Herfst, Westerkerk Cantatediensten, Operadagen Rotterdam, Noorderkerkconcerten) en Duitsland (Internationales Kammermusikfest Ruhrtal). Het was daarnaast te beluisteren op concertlocaties in Engeland (Snape en Salisbury), Frankrijk (Parijs, Dieppe en Colmar) en de VS (New York City). Het kwartet was in 2017 ensemble-in-residence op Snape Maltings, de thuisbasis van het Aldeburgh Festival, waar het intensief samenwerkte met pianist Roger Vignoles.