Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 


The Hague
the Netherlands

 

 

Nederlandse Nieuwsbrief

Beste vrienden,

Wij - Katharine, Marine, Guy en Drew - wensen u een fijne herfst! Na onze 'seizoensfinale' tijdens de Koorbiënnale in Haarlem afgelopen juli (uitgezonden op Radio 4), wezen onze wegen in de zomer even verschillende kanten op voor vakanties en werk. Nu zijn we bezig met onze drukste herfst tot nu toe en hopen dat u ons zult komen vergezellen bij onze volgende voorstellingen. De kaarten voor ROMANCERO - ons eerste nieuwe programma dit seizoen in Amsterdam op 13 en Den Haag op 14 oktober – zijn nu beschikbaar!

Als smaakmaker voor de komende evenementen delen wij graag de video van ons werk in Alsace met u. Wij zijn er trots op! U ziet en hoort David Langs prachtige little match girl passion. Veel plezier!

 

 

TOEKOMSTIGE CONCERTEN

 

ZATERDAG 7 OKTOBER

20.00 uur

StadsarchiefAmsterdam
Vijzelstraat 32
TICKETS

Damask keert terug naar de spookachtige kelders van het Amsterdamse stadsarchief als onderdeel van een innovatieve avond van kamermuziek in het kader van het Zevenbruggen Festival. Meer info vindt u hier.

 

ZONDAG 8 OKTOBER

16:00 uur

3TREES/Vino VeroDen Haag
Weimarstraat 36

Een informeel concert op een spannende, intieme plaats: 3Trees, een creatieve ontmoetingsplek en keramiekstudio. Het programma omvat onze favoriete, mooie stukken. Entree is gratis, maar er is mogelijkheid tot een donatie. De wijn wordt eigenhandig geselecteerd door Irene van Vino Vero, de biologische wijnwinkel die zich in hetzelfde pand bevindt. Wij beloven u een prettige, frivole zondagsbesteding!

 

DINSDAG 10 OKTOBER

12:30 uur

Dutch National Opera Atrium, Amsterdam
Amstel 3

Wij zijn verheugd u mee te delen dat wij een kort concert zullen geven bij de serie lunchconcerten van de Nationale Opera. Pianiste Flore Merlin zal ons begeleiden in een heerlijk programma van Romantische kwartetten met nachtelijke thema's van Brahms, Herzogenberg en Schumann. Het concert is gratis en maar een half uur lang; als u in de buurt bent, zien wij u er graag! Wij werken verder nog aan een live-stream voor dit evenement. Houdt u daarvoor vooral onze facebookpagina in de gaten.

 

federico.jpg

ROMANCERO: ONS EERSTE NIEUWE PROGRAMMA VAN DIT SEIZOEN, INCLUSIEF EEN OPERA-PREMIÈRE

 

VRIJDAG 13 OKTOBER

20:00 uur
UilenburgersjoelAmsterdam
Nieuwe Uilenburgerstraat 91
TICKETS

ZATERDAG 14 OKTOBER
20:15 uur

Glazen zaal, Berlage-Huis, The Hague
Raamweg 36
TICKETS

Met plezier en grote trots presenteren wij ROMANCERO, een nieuw programma van Spaanse en Spaans-beïnvloedde kwartetten met gitaar en piano. Wij beginnen met Robert Schumanns glorieuze cyclus Spanisches Liederspiel, Op. 74, en gaan verder met werk van de Italiaanse componist Castelnuovo-Tedesco: Romacero Gitano voor vocaal kwartet en gitaar. Beide stukken zijn vurig en vol passie en verlangen. En dan... presenteren wij nog een wereldpremière! Een commissie van het Damask Kwartet aan de jonge Spaanse componist Federico Mosquera - de mini-opera Cargamento de Sueños. Tijdens de twee korte pauzes kunt u genieten van een glas Spaanse wijn, uzelf verliezen in deze fantastische muziek en als eerste getuige zijn van de uitvoering van een krachtig, lyrisch nieuw werk.

 

TOEKOMSTMUZIEK

 

Wij hebben ook na oktober concerten in de planning. Zet deze data in uw agenda:

 

ZATERDAG 4 NOVEMBER
14:00 uur
St. FranciscuskerkOudewater
Kapellestraat 13

Een Wandelconcert gepresenteerd door Podium Oudewater; wij gaan op drie verschillende plekken in de stad zingen! Hopen op goed weer, want alles vindt buiten plaats...
 

ZATERDAG 18 NOVEMBER
20:15 uur

Glazen zaal, Berlage-Huis, The Hague
Raamweg 36
TICKETS
 

Onze concertserie in Den Haag wordt vervolgd met O SCHÖNE NACHT, een programma dat bekende kwartetten van Schumann en Brahms combineert met spannende nieuwe ontdekkingen: bijna onmogelijk weelderige, sensuele kwartetten van Brahms' tijdgenoot Herzogenberg. De schoonheid van deze nooit-uitgevoerde stukken is nauwelijks te bevatten!


ZATERDAG 3 MAART
20:15 uur

Glazen zaal, Berlage-Huis, The Hague
Raamweg 36
TICKETS

NEW LOVE, óók een nieuw programma, zal voor het eerst worden uitgevoerd  in onze concertenreeks in Den Haag. Alleen Brahms´ Liebeslieder Waltzer - mateloos populair als vocaal kwartet - hebben wij één keer eerder uitgevoerd: in 2014, tijdens een kleine voorstelling in een huiskamer. Nu nemenwijdit fantastische werk eindelijk op in ons programma, samen met heerlijke kwartetmuziek en vier-handige pianowerken, o.a. de nederlandse première van Zachary Wadsworths Waltzer einer neuen Liebe, een speelse draai aan de oude klassieker, stereotypen-doorbrekend. Graag verwelkomen wij u bij deze gelegenheid!

 

Wij hopen u persoonlijk in oktober en daarna te mogen begroeten. Als altijd, danken wij hartelijk voor uw enthousiasme en steun.


Katharine, Marine, Guy & Drew