Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 


The Hague
the Netherlands

 

 

Nederlandse Nieuwsbrief

Beste Vrienden,

Gelukkig nieuw jaar, beste vrienden! Wij hopen dat 2018 u nieuwe avonturen en veel vreugde brengt.

2017 was een belangrijk jaar voor Damask: wij hebben twee compleet nieuwe programma’s mogen presenteren, hebben de componist Federico Mosquera de opdracht gegeven een mini-opera voor ons te schrijven, en hebben deelgenomen aan drie residencies (Aldeburgh, Colmar en Dieppe). Alsof dat allemaal nog niet voldoende was hebben wij ons programma 'O Schöne Nacht' een nieuw jasje gegeven en onze eerste live-stream gehouden tijdens een lunchconcert bij De Nationale Opera – 350 mensen in de zaal en meer dan 1000 online! Verder hebben wij Christina Schönbach mogen verwelkomen in ons productieteam.

Het afgelopen jaar heeft ons dichter bij elkaar gebracht, onze grenzen verlegd en ons duidelijk gemaakt wat onze doelen zijn. Wij hebben meer dan ooit zin in de toekomst.

Hieronder kunt u een video-impressie bekijken van Federico´s opera, Cargamento de Sueños, uitgevoerd tijdens ons concert Romancero in oktober:

 

WIJ HEBBEN GROOT NIEUWS

In augustus 2018 gaan wij onze eerste cd opnemen met de fantastische producent en geluidskunstenaar Frerik de Jong voor zijn label 7 Mountain Records! Onze herziene versie van O schöne Nacht wordt de basis van dit album, met Brahms´ complete kwartetcycli Op. 92 en Op. 112 en werken van de hand van twee minder bekende tijdgenoten: Heinrich von Herzogenberg en Gustav Jenner (de enige officiële student van Brahms!) – een aantal van deze kwartetten is nog nooit opgenomen.

De CD moet in december 2018 uitkomen. Precies op tijd voor het pakjes-seizoen dus! Wij zullen u spoedig verder inlichten over de CD en het maakproces. Blijf ons volgen!

 

NIEUW PROGRAMMA

Wij beginnen het jaar met een van de meest geliefde werken voor vocaal kwartet: Brahms´ Liebeslieder Walzer, op. 52. Het maakt deel uit van ons spiksplinternieuwe programma New Love. U bent van harte uitgenodigd dit concert bij te wonen op 3 maart in de wonderschone galerie Nouvelles Images in Den Haag.

 

New Love

Zaterdag 3 maart

20.15

Gallery Nouvelles Images

Westeinde 22, Den Haag

TICKETS

 

New Love combineert deze bekende stukken van Brahms met andere liefdesliederen voor vocaal kwartet en piano voor vier handen, waaronder modern werk geïnspireerd door oudere stukken. Op onze website leest u meer over dit programma en kunt u luisteren naar fragmenten van het repertoire.

Leuke bijkomstigheid: tegelijk met ons concert stelt Nouvelles Images schilderijen en beelden van kunstenaar en dichter Lucebert tentoon! Kamermuziek met kunst én heerlijke wijn op één avond? Een ware traktatie.

Bent u een Damask-vriend uit Amsterdam? Houd dan alvast 2 maart vrij in uw agenda. Wij zoeken nog naar de perfecte locatie om New Love in Amsterdam te presenteren. Zodra wij meer weten, brengen wij u op de hoogte.

Nog eens een fantastisch nieuw jaar en een proost op al onze vrienden!

 

Liefs,

Katharine, Marine, Guy, & Drew