Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 


The Hague
the Netherlands

 

 

Nederlandse Nieuwsbrief

 

Beste vrienden,

Een wat vertraagd gelukkig nieuw jaar van Katharine, Marine, Guy en Drew! 2018 was een belangrijk jaar voor ons; de grote climax vond plaats met het uitbrengen van ons eerste album O schöne Nacht, in samenwerking met pianiste Flore Merlin en producent Frerik de Jong van 7 Mountain Records. Het album heeft al fantastische recensies mogen ontvangen:

“Hulde aan Damask dat, samen met de Franse pianiste Flore Merlin, borg staat voor een tot in de puntjes verzorgd, verbeeldingsvol recital dat door Frerik de Jong vlekkeloos werd vastgelegd en dat duidelijk naar (veel) meer smaakt. Een internationaal gezelschap dat elkaar heeft gevonden in het uitvoeren van bijzonder repertoire: mind you, het komt niet iedere dag voor!” (OpusKlassiek)

“Het Damask Vocal Quartet bewijst met deze eerste cd dat het niet alleen bekoorlijk kan zingen, maar ook origineel kan programmeren. Graag meer!” (Place de l’Opera)

Het album is nu beschikbaar via Spotify en Apple Music/iTunes, maar ook als fysieke CD (uiteraard onze voorkeur: voor het prachtige ontwerp, scherpe uitleg, en volledige vertalingen van de teksten). We zijn enorm trots op ons werk en blij met de reacties die we hebben ontvangen. Nog eens grote dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt – zonder deze reusachtige steun van onze gemeenschap hadden wij dit niet kunnen doen. En nu: dóór!

Damask Vocal Quartet - O schöne Nacht - cover highres 7mntn014.jpg

Wij verheugen ons al op onze volgende optredens, met als titel Come, Daughter, eind maart – precies op tijd voor het passie-seizoen. Hierin behandelen wij opnieuw een werk van immense schoonheid, Little Match Girl Passion van David Lang, in Amsterdam en Den Haag. We zien u graag in het publiek bij een van deze concerten – dit stuk moet live gezien worden! Het is gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Hans Christian Anderssen en heft dezelfde structuur als een passie van Bach: choralen, gespekt met verhalende stukken en momenten van reflectie. Lang heeft zelfs wat fragmenten uit de Matthäus Passion geleend. Lang schreef het stuk zo’n tien jaar geleden, maar het is nu al een modern klassieker. Een van de meest ontroerende en kwetsbare werken in het hedendaagse vocale repertoire. (Leuk feitje: de eerste keer dat we Guy zagen huilen was in Aldeburgh, toen we het stuk voor het eerst doornamen. Zó goed is het dus.) Bekijk hieronder de speeldata en locaties.

COME, DAUGHTER

29 maart

Come, Daughter
Elektriciteitsfabriek, Den Haag
21.00
TICKETS

Dit meditatieve nachtconcert zonder pauze, vindt plaats in een van de meest sfeervolle en bijzondere locaties: de post-industriële Electriciteitsfabriek. Kom eerder en snuif alvast de juiste sfeer op in een tentoonstelling van winterse fotografieën van Jeroen Eisinga. 

30 maart

Come, Daughter
Noorderkerk, Amsterdam
14.00
TICKETS

We herhalen het programma van een uur in de Noorderkerk in Amsterdam, niet ver van Amsterdam Centraal Station, in de Jordaan. Dit namiddagsconcert is onderdeel van een serie, die altijd gezellig en goed bezocht is. Een haven van rust op het drukke plein.

Kijk en luister hier naar een fragment uit David Lang’s Little Match Girl Passion.

EN DAARNA...

We hebben zin in de zomer: het wordt er één tjokvol met leuke projecten. Damask keert met genoegen terug naar de Haarlemse Koorbiennale; het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Ook staan wij voor het eerst op het klassieke festival Wonderfeel op 20 juni (schrijf het op!) en meteen daarna vertrekken wij naar de VS voor een tournee – de eerste sinds 2014. Daar presenteren wij bijvoorbeeld op 22 juni het programma O schöne Nacht uit in de beroemde  Chautauqua Institution .

We hopen u over een paar weken bij Come, Daughter te zien. Zoals altijd, hartelijk dank voor uw enthousiasme en steun!

Liefs,

Katharine, Marine, Guy, en Drew