Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 


The Hague
the Netherlands

 

 

Nederlandse Nieuwsbrief

Beste vrienden,

Katharine, Marine, Guy en Drew wensen u een prettige herfst! Het is al even geleden dat u van ons heeft gehoord, maar wij zijn dan ook heel hard aan het werk geweest... Eindelijk kunnen wij ons fantastische nieuws met u delen: aankomende november brengt Damask  zijn eerste CD uit, met als titel O Schöne Nacht, onder het Nederlandse label 7 Mountain Records. Wij worden hierbij vergezeld door de prachtige Franse pianiste Flore Merlin. Wij kunnen onze blijdschap nauwelijks uitdrukken. Dit is ons grootste, meest gevoelige project tot nu toe, het resultaat van jarenlang werk. Wellicht heeft u al één of twee concerten met dezelfde titel van ons in Nederland beluisterd (en eind van deze week voeren wij een deel ervan in Parijs uit - zie onder voor details); mocht dat het geval zijn, kent u de rijke schoonheid van de kwartetten van Brahms, Herzogenberg en Jenner al. Wij verheugen ons erop dat u deze muziek (en een aantal werken die hun opname-première zullen beleven) deze winter naar uw huiskamer kunt halen - natuurlijk ook nog eens op tijd voor uw Sinterklaas- en kerstacadeaus! Leest u verder voor meer informatie over de CD, het maakproces en het werk dat nog moet gebeuren in de komende maanden voordat wij de CD op de markt kunnen brengen.

EVRF_Damask_01 lower res.jpg

EERST EEN CONCERT! O SCHÖNE NACHT IN PARIJS

Vrijdag 7 september, 21.00

La Matrice, 11 Rue de Montmartre, Parijs, 75009, Frankrijk

 

Eindelijk, onze Franse vrienden kunnen ons live horen: vergezel ons op vrijdagavond bij onze preview van ons debuut-album. Wij presenteren kwartetten van Brahms, Herzogenberg en Jenner en solo-pianostukken van Kirchner.

EVRF_Damask_02 lower res.jpg

MEER OVER ONS ALBUM

Begin augustus doken wij samen met pianiste Flore Merlin, geluidstechnicus Frerik de Jong, piano/expert Daniël Boulanger, en een authentieke Streicher piano uit 1868,  een boerderij in Oost-Nederland, die is omgebouwd in een opnamestudio en uitvoeringsruimte van wereldniveau in.

Dit Dream Team heeft in vier dagen voor magie gezorgd. Onze banden werden hechter dan we mogelijk hadden geacht en wij daagden onszelf uit zo gedetailleerd, betrokken en moedig te werk te gaan als nooit tevoren. Wij hebben in deze sessie allen de schoonheid van deze ondergewaardeerde muziek ervaren en verbazen ons nog steeds over wat wij in onze jaren van samenwerken hebben bereikt.

Het programma heeft als thema de nacht; met al haar fantasie, mysterie en spannende, doch enge mogelijkheden.  Het bevat Brahms´complete kwartetten opus 31, 92 en 112; Herzogenbergs sensuele Notturnos Op. 22; vier dramatische kwartetten van Brahms´ enige officiële student Jenner; en een cyclus nog nooit opgenomen pianostukken van Kirchner, welke op een verslavende manier de Romantische expressie tot aan haar grenzen duwen.

Natuurlijk was de opnamesessie nog maar het begin! We zullen ieder ons werk moeten voortzetten in de komende maanden en wij zullen anderen uitnodigen ons hierbij te ondersteunen: er moet een cover komen, een boekje over het programma, foto´s, distributie en publiciteit. Dezer dagen, waarin het opnemen van muziek steeds minder gaat om commerciële doeleinden en des te meer om de liefde voor muziek, doet eenieder die hieraan bijdraagt dit vanuit een sterk geloof in de mogelijkheden van opnames, in wat ongehoord en ongezien blijft en in de macht die muziekopnames eens over ons allen hebben gehad.  De vier zangers van Damask brengen in hun debuut-CD als kwartet al hun passie en chemie met zich mee;net als in hun concerten, maar met nog meer verfijning en een andere artistieke visie.

Deze CD-release zou niet mogelijk zijn zonder de steun van onze vrienden en fans. De komende weken houden wij een campagne via Voordekunst. Wij houden u op de hoogte wanneer deze van start gaat. Op onze projectpagina, zult u veel videomateriaal vinden van de opnamesessies, muziekfragmenten horen, en Damask zien lachen tijdens het harde werk! Wij rekenen op uw steun om ons dit mooie project tot leven te helpen brengen en weten zeker dat u van het resultaat zult genieten. Of u nu een betrokken concertganger bent of voor het eerst van ons hoort.

Bij voorbaat dank voor uw hulp!


TOT SLOT:

In een reeks concerten in november en december zullen wij ons nieuwe programma uitvoeren en vieren. Zet het eerste en grootste evenement alvast in uw agenda:

Donderdag 29 november, 20.15

Waalse Kerk, Walenpleintje 159, 1012 JZ, Amsterdam

 

Wij kunnen het nauwelijks afwachten dit mooie project met u te delen. Blijf op de hoogte in de komende weken. Zoals altijd, dank voor uw steun!

Liefs,

Katharine, Marina, Guy en Drew